0

KOYU GİYİMDE RENKLENDİRME NASIL YAPILIR?

2020-08-05

Uyumlu bir giyim kombinasyonu oluşturmak isteyen kadınlar için, koyu renk modeller en uygunudur. Yani insanlara şıklık ve rahatlık sunan koyu modeller, iş hayatında ve özel davetlerde tercih edilmektedir. Tüm alanlarda kullanımı kolay olan renkler, kadınların şıklığını kolayca yansıtır. Ancak koyu giyenlerin yine de bu konuda bazı şikayeti vardır. Bu koyu renkleri az da olsa yumuşatmak. Peki renklerin ağırlıkta olduğu bir kombin yumuşatılır?

KIŞ İÇİN AÇIK RENKLİ ŞALLAR
 
Koyu renk kıyafetlerinizi, yanınızdan ayırmadığınız açık renkli şallarla taçlandırın. Mesela siyah bir elbiseyi sarı bir şal ile kahverengi bir elbiseyi kırmızı bir şal ile kombinleyin. Şallar ve başörtüleri en büyük renk vericileriniz olacaktır.

YAZ İÇİN AYAKKABI SEÇİMİ

Koyu renkli kıyafetlerinizin altına mutlaka daha açık bir renk giyin. Beyaz veya tonlarında ayakkabılar tercih edin.

• Renkler mutlaka denge içinde kullanılmalı. Örneğin baskın tek renk olsun, ve diğer parçaları ona uyacak daha hafif renklerle kombinleyin.
• Üçten fazla farklı rengi bir arada kullanmaktan mutlaka kaçının.
• Bir rengi hafifletmek için onun tamamlayıcısı olan tonlardan kullanın.
• Siyah ve beyaz her renk ile bir arada kullanılabildiğinden rahatlıkla kombinlerinize ekleyebileceğiniz renklerdir.
• Gri de nötr bir renktir ve birçok renkle uyum sergileyebilir.


Tamamlayıcı renkler
Tamamlayıcı renkler aslında zıt renkler olarak da geçer. Renk tekerinde birbirine karşılık gelen renkleri kullanarak kıyafetlerinizi kombinleyebilirsiniz. İki zıt rengi kombinleyerek kontrast yaratmış olursunuz. Örneğin; turuncu ve mavi birlikte iyi görünür. Mor ile yeşili kombinleyerek bir tezat oluşturabilirsiniz. Renk çemberinde zıt renklerin tonları ile oynamanız da mümkün. Tamamlayıcı kombinler karşı tarafa canlı ve enerjik bir hava vermenizi sağlar.

 


Benzer renkler
Renk çarkında birbirinin yanında bulunan renkler benzer renklerdir.

Üç renk kombini
Renk tekerinde birbirine eşit uzaklıktaki üç renkten oluşur; kırmızı, sarı, mavi gibi. Yüksek bir kontrast yaratsa da renkler birbirine eşit uzaklıkta olduğu için yüksek uyum yaratır. Eğer üç renk kullanacaksanız çok canlı ve neon renklerden kaçınmanızı öneririz. Çünkü solgun ve pastel renkler kullansanız dahi son derece canlı bir görünüm yakalamış olursunuz.

Bölünmüş-tamamlayıcı renkler
Bu kombini yaparken seçilen rengin tam karşısında bulunan rengin iki yanındaki benzer renkleri kullanılır. Renk çemberinde seçtiğiniz rengin tam karşısındaki rengi bulun ve iki yanındaki renkler ile kombinleyin.

Dört renk kombini
Bu kombinde 4 farklı parça kullanmak yerine, eğer elinizde renk desenli bir parça varsa onun kombininde kullanabilirsiniz. Bunun için renk tekerinde bir dikdörtgen elde etmeniz ve köşelerinde bulunan renkleri tercih etmeniz gerekiyor.

TUNİK

Kadınların vazgeçilmeyen ürünlerinden olan tunik, sadeliği ve rahatlığı birleştiren ürünler yaratıyor.

TRİKO

Triko sözcüğü, örme anlamına gelen Fransızca "tricoter" fiilinden gelir. Triko kumaşın bir tarafında dokulu, diğer tarafında pürüzsüz benzersiz bir zikzak örgüsü vardır. Bu, kumaşın yumuşak olmasına ve ayrıca aktif giyim için çok sağlam olmasına izin verir. Triko kumaşlar, düz yataklı bir örme makinesinde üretilir. Uzun kollu, kenarları pencere detaylı, kısa triko kazaklardan, renkli ve kısa kollu trikolara buradan ulaşabilrsiniz.

T-SHİRT

Günlük şıklığın sembolü tişörtler her türlü seçenek ile sitemizde. Kısa kollu, uzun kollu ve baskılı modelleriyle sitemizden istediğiniz ürünü sepetinize ekleyin.

KAZAK

Kadın (bayan) tirko ve kazak modellerinde özel tasarımlar, en şık triko kazaklara sitemizden ulaşabilirsiniz. En güzel triko ve bayan kazak modelleri ile serin havalardan korunur, şıklığınızdan ödün vermezsiniz.

GÖMLEK

Kadın gömlek modelleri ile ister günlük hayatta ister ofiste şıklığı yakalayın. Kısa kollu ve uzun kollu gömlek modellerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

CEKET

Şıklığın sembolü ve iş hayatında rahatça giyebileceğiniz ceketlerin farklı modellerine sitemizden ulaşabilirsiniz. 

BLUZ

Farklı tasarımlarla En Şık ve Zarif Bluz Modellerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

ALT GİYİM

TAYT

Bayan taytları kadın giyiminde en rahat ürünlerden biridir. Koşu, spor ve yürümeniz için de size rahatlık katar. En güzel tayt modellerinden istediğinizi alın, şimdi rahatlığınıza şıklık ekleyin.

ŞORT

Yeni sezon kadın şort modelleri. Kadın şortları, onlarca yeni kombinle karşınızda.

ETEK

Sezonun en çok aranan eteklerini sitemizde görebilirsiniz. Denim, suni deri etekler ve en güzel modellerle şimdi rahatlığınıza şıklık ekleyin.

JEAN

Kadınlar için rahat ve kullanışlı seçimler. En rahat jean modelleri sitemizde.
 
ELBİSE

Her kadının dolabında olan elbiseler giyilir giyilmez güzelliği beraberinde getiriyor. Bu nedenle elbiseler kadınlar için oldukça önemli. Bunun önemi bilerek sizlere kaliteli seçenekler ve özel tasarım elbiselerle hizmet veriyoruz.

TAKIM

Giyimde şıklığı seçen kadınların olmazsa olmazı takımlardır. Takımların tercih edilme sebebi şık ve kullanışlı olmasıdır. Takım giyiminde oluşan birliktelik daha güzel bir görüntü verir. En güzel takımlar için şimdi sitemizi inceleyebilirsiniz.